Zelo me je začelo skrbeti da bi dobil diabetes

Zelo me je začelo skrbeti da bi dobil diabetes

Že kar nekaj časa sem sedaj razmišljal o temu, kako pogost je diabetes, oziroma sladkorna bolezen v naši družini, saj jo je imelo kar nekaj članov. Tako pa so nekateri zboleli z diabetesom, ko so bile še mladi, tako da je šlo za sladkorno bolezen tipa 1, drugi pa kasneje v življenju, kar pa je značilno za diabetes, oziroma sladkorno bolezen tipa 2.

No to pa mi je dalo misliti, da bi se lahko nekoč diabetes pojavil tudi pri meni. To pa zato, ker mi je bilo zelo čudno, da ima toliko članov naše družine, oziroma našega sorodstva, sladkorno bolezen. Tako pa sem pomislil na to, da bi lahko bil diabetes povezan z genetiko, kar pa ne bi bilo dobro zame. To pa me je predvsem skrbelo zaradi tega, ker sem sam športnik, ter igram v prvi slovenski ligi. No to pa je pomenilo, da sem imel sedaj že kar dobre možnosti, da bi zaigral v tujini, ter bi si lahko tako ustvaril kariero iz športa, kjer pa sem treniral odbojko.

Ker pa bi me diabetes lahko močno zaviral pri mojemu napredku z športom, pa me je zato to še toliko bolj skrbelo. No glede na to, koliko sem bil star, pa sem si nekoliko oddahnil, da diabetesa tipa 1 več ne bi moral dobiti, saj sem že prestal tisto obdobje, ko bi se mi lahko najbolj verjetno pojavil. To pa še ni pomenilo, da sem iz najhujšega, saj bi me lahko še vedno doletel diabetes tipa 2.

Zato pa sem začel nekoliko bolj spremljati znake, ki so značilni za diabetes, da bi vedel, če se mi morda pojavlja povišan sladkor, oziroma diabetes, saj bi morda še lahko ukrepal s kakšnimi prilagoditvami, če bi to hitro zaznal. No na srečo pa še do sedaj nisem imel težav s tem, vendar bom še vedno previden v naprej.